Psycholoog Diego en maatschappelijk werker Sarita maken zich op voor de avond. Ze zijn vrijwilligers bij het door Terres des Hommes geïnitieerde project Teatrovivo in Lima, Peru. Olga Bárcenas, oprichtster van het project, spreekt hen voor ze op pad gaan nog even de bemoedigende woorden toe: “In La Victoria vind je eigenlijk alles wat fout, lelijk en naar is. Georganiseerde misdaad, mensenhandel, seksuele uitbuiting.”

Teatrovivo, dat in 1985 werd opgericht, is een project dat zich inzet voor kinderen die te maken hebben met seksueel misbruik of het risico lopen hier slachtoffer van te worden. De organisatie biedt kinderen gratis theater- en spelworkshops aan. De oprichtster van Teatrovivo, Olga Bárcenas, is een theaterdier die heilig gelooft in de therapeutische werking van podiumkunst. Bárcenas: “Ik ben ervan overtuigd dat theater verschil kan maken. Of dat nu blijvend is of slechts voor een moment zal zijn.” Diego en Sarita doen het ‘voorwerk’ van de workshops en theatervoorstellingen die Teatrovivo verzorgt. Zij leggen contact met de straatkinderen en -jongeren en winnen doormiddel van spel en gesprekken hun vertrouwen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.