Marihuana roken om de heer Shiva te eren

Heilige mannen vieren de heilige nacht van heer Shiva het liefst met heilige rook. Niet alleen Nepalezen, maar ook Indiërs en alle Hindoes in de wereld vierden op 12 februari de heilige nacht. Op dit jaarlijkse festival wordt marihuana gerookt om de heer Shiva te eren. De aanhangers van heer Shiva worden Baba of Shadhu genoemd. De Babas ontkennen de materiële elementen van de wereld en wijden hun leven aan de heer Shiva op zoek naar goddelijk geluk en het complete leven.

Honderdduizenden Hindoes bezochten vorige maand de tempel Pashupatinath van de heer Shiva in Kathmandu om de heilige kruiden van marihuana te roken en om hun ‘master-Goeroe’ te eren. De gelovigen vereerden hun heer, deelden de pijp en genoten van het festival. Het is bij deze gelegenheid legaal om met Babas in de tempel de kruiden te roken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.